Tutuklum Sohbet
SPONSOR


Yasemin Yalçın Hayatı Kimdir


Yasemin Yalçın Hayatı Kimdir

Yasemin Yalçın Hayatı Kimdir

Yasemin Yalçın Biyografisi

Filmografi

(1993) Haşlama Taşlama Show TV
(1994) Yaseminname atv
(1996) İnce İnce Yasemince Kanal D
(1996) Yasemince Star Tv
(1998) Yasemince Show Tv
(2000) Yasemince 2000 Star Tv
(2002) Yasemince Star TV
(2005) Yasemince Kanal D

1959, Malatya) Türk tiyatro oyuncusu, komedyen. Birçok film ve tiyatro oyunları bulunan oyuncu, 2009 yılında Suzan Kardeş tarafından çıkarılan Makyaj Odası Şarkıları albümünde seslendirdiği Taht Kurmuşsun Kalbime adlı şarkı ile albümde yer almıştır.
Kızı Eda’nın şeker hastalığına yakalanması sonrasında tiyatroya ara vermiştir. Daha sonra Oyunun Oyunu adlı tiyatro oyunuyla tiyatroya geri dönmüştür.
1991 yılında En İyi Komedyen ödülünü almıştır. Yasemince adlı kült tv klasiğinde yıllarca değişik karakterler canlandırmıştır.
En bilinenleri Sürahi Hanım, Kakılmış, Suayıp, Alican ve Başbayan’dır. Ünlü tiyatrocu İlyas İlbey’le evlidir. Fox (Türkiye)’de de Yasemince (2010, dizi) adlı programına devam etmektedir.




Kategori
: Biyografi
Yazar
: admin
Etiketler
:


Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

SPONSOR