Tutuklum Sohbet
SPONSOR


Can Gürzap Kimdir Hayatı


Can Gürzap Kimdir Hayatı

 

Can Gürzap Kimdir Hayatı

Can Gürzap Kimdir Hayatı

Filmografisi

Sırça Kümes – 1977
Yaşam Kavgası – 1978
Yorgun Savaşçı – 1979
Kartallar Yüksek Uçar – 1983
Metres – 1983
Yangın – 1984
Ateşten Günler – 1987
İlk Aşk – 1991
Ağrıya Dönüş – 1993
Yorgun Savaşçı – 1993
Bir Aşk Uğruna – 1994
Yorgun Ölüm – 1994
Beyaz Yalanlar – 2000
Aşk ve Gurur – 2002
Seni Yaşatacağım – 2003
Aşkımızda Ölüm Var – 2004
Halk Düşmanı – 2004
Rüyalarda Buluşuruz – 2006
Aşk Beklemez – 2006
Kurtlar Vadisi Pusu -2007

Ankara Devlet Tiyatrosu’nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı. Konservatuarda öğretmen olarak derslere girdi.
TRT’de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978’de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu.
Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı (Yorgun Savaşçı – 1993) da yapan sanatçı, halen kurucusu olduğu Dialog sunuculuk ve dil okulunda görev yapmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.
Sanatçı, 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulunmuştur.
26 Mayıs 1944, İstanbul, Sinema, Tiyatro ve dizi oyuncusu, yazar, eğitmen. İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap’tan alan sanatçı, 1962’de Kadıköy Maarif Koleji’ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi ve Londra’da Central School of Speech and Drama’da eğitim gördü.





Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

SPONSOR